afis-ddz-final_mic
DUMNEZEUL DE A DOUA ZI
de Mimi Brănescu
cu: Mirela Oprişor și Vlad Zamfirescu
Regia: Claudiu Goga
Scenografia: Ștefan Caragiu
Fotografie: Alexandru Iureș
Durată: 80 min (fără pauză)
Data premierei: 8 Septembrie 2009

Preț bilete: 30 lei (integral) și 20 lei (redus pentru elevi, studenți și pensionari)

SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI!

Un nou eveniment al Teatrului Act sprijinit de Raiffeisen Art Proiect – o inițiativă care își propune susținerea și promovarea unor proiecte de valoare ale culturii românești.

„’Dumnezeul de a doua zi’, este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufletești, sau a unui moment de viață, iar soluția folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie și autoironie.
Rezultatul: un text comic și dramatic în același timp, poetic și violent deopotrivă. Violent prin simplitatea și exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece și fără să condamne.
Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei povești de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societății românești de azi sau ca o invitație la o meditație asupra sensului dimineților de a doua zi.(pentru că , nu-i așa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o noua bună dimineață).
Dar,întâi de toate, el TREBUIE citit ca o poveste despre părinți și copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinți, copii și Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi…cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile.”

Claudiu Goga

„Toate textele mele de teatru sunt încercări, mai mult sau mai puțin reușite. Sunt exerciții destinate în primul rând actorilor. Nu conțin mesaje profunde și nici nu-și propun să dezbată teme mari, universale. Din neputință. Sunt inspirate din realitatea imediată și povestite sincer, cu onestitate.”

Mimi Brănescu
[Gallery not found]
Fotografii: Alexandru Iureș

Sponsor spectacol

Presa
PremiiVN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
DUMNEZEUL DE A DOUA ZI, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Comments are closed.

  • Parteneri media

    Prieteni

    Bilete online