VANILLA SKYPE

VANILLA SKYPE
de Cătălin Ștefănescu

Cu: Marcel Iureș, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu, Vladimir Purdel

Regia: Cătălin Ștefănescu
Asistent regie: Alexandru Ion
Foto-video: Alex Iureș
Grafica: Ionuț Gavrilă
Durata: 120 minute, fără pauză

În acest spectacol se fumează. Le cerem scuze spectatorilor nefumători.
SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI!

Pret bilete:

  • Cat. I – 80 lei
  • Cat. a II-a – 60 lei
  • Prin accesarea optiunii CUMPARA ONLINE veti fi redirectionati catre platforma www.mystage.ro
  • Preturile biletelor achizitionate online contin taxe suplimentare de procesare si emitere

După o serie de spectacole de teatru care au făcut istorie în ultimii ani, Teatrul Act propune un nou eveniment teatral, în co-productie cu Asociația T.E.T.A. – Vanilla Skype – o incursiune în fascinația poveștilor contemporane.

Vanilla Skype e o poveste-mozaic despre uriașa putere a narațiunii, și despre completa neputință a naratorului. O neputință care, paradoxal, poate fi o mare bucurie. Patru actori stau de vorbă, via Internet, cu psihoterapeutul lor, plecat la un congres. Doi muncitori sunt într-o eternă pauză, joacă table și cărți, mănâncă, beau bere, desfăcând în bucățele “gramatica” lumii și a existenței. Un detectiv din filmele anilor ’40 nu mai înțelege nimic, deși totul părea clar de la bun început. Patru actori merg la un casting. “Realitățile” tuturor se topesc, povestea spusă se amestecă lent cu cea gîndită, în așa fel încît personajele aproape că nu mai contează. Din ele izvorăsc povești care plecă în lume, fiecare cu viața și puterile sale nebănuite.

Această producție reunește 3 generații de actori și aduce în peisajul cultural bucureștean o distribuție care se bucură de participarea unora dintre cei mai importanți actori de pe scena teatrală autohtonă – Marcel Iures, Marius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu cărora li se alătură mai tinerii Alexandru Ion, Mircea Postelnicu și Vladimir Purdel.

Textul spectacolului, scris de Cătălin Ștefanescu, este gândit special pentru actorii din distribuție, marcând astfel un aspect neglijat în cultura teatrală românească din prezent – stransa colaborare dintre dramaturg și actori.

Echipa spectacolului dă astfel o formă artistică unei colaborări începută în urmă cu aproape 10 ani – în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, festival ce a găzduit la cea de-a X-a ediție premiera absolută a spectacolului Vanilla Skype, în fața unui public de peste 500 de spectatori.

În atmosfera teatrală din România, Vanilla Skype e un proiect care reunește, din punct de vedere estetic, două direcții aparent incompatibile. Pe de o parte, caracterul viu, experimental, al teatrului independent, pe de altă parte, experiența și valoarea actorilor care joacă și pe scena teatrelor de repertoriu.

Vanilla Skype este o co-producție a Teatrului ACT și Asociației T.E.T.A.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiect finanțat în cadrul programului cultural Ești București.
Sponsor principal: ExxonMobil
Powered by: eMAG
Sustinut de: HP, Gherasos, Crama la Salina


Fotografii: Alexandru Iureș

PresaVN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.2/5 (17 votes cast)
VANILLA SKYPE, 4.2 out of 5 based on 17 ratings

Comments are closed.

  • Parteneri media

    Prieteni

    Bilete online