STAGIUNEA DE JAZZ – BLACKBIRD – MUSIC OF BEATLES
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
George Natsis - pian, Adrian Flautistu - contrabas, Vlad Popescu - baterie
Durata:
1 h 20 min (fără pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 45 lei
Cat. II - 40 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare spectacol

Cel de-al doilea concert al Stagiunii de Jazz, organizate de Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical, va avea loc pe 13 noiembrie 2019, la ora 19.00, la Teatrul ACT.

Trioul permanent al stagiunii, (George Natsis – pian, Vlad Popescu – baterie și Adrian Mircea Flautistu – contrabas) propune o ”reflexie jazz” în universul sonor The Beatles. ”Blackbird – Music of Beatles”, tema centrală a concertului, coagulează un set de 10 hituri ale cvartetului din Liverpool, pe care cei trei muzicieni le vor evidenția în maniera jazzului actual. ”Get Back” sau ”Michelle” , embleme McCartney, ”While my guitar gently weeps” tipică Harrison sau ”Norwegian wood” tușa lui Lennon, vor fi malaxate în mecanisme improvizatorice, pentru a demonstra că jazzul deține limbajul reconfigurării oricărui stil de muzică în manieră proprie lui.

Timp de mai bine de jumătate de veac, The Beatles a inspirat generațiile tinere de artiști. La jumătatea secolului trecut, cei patru britanici au ”spart” concepții și au reușit să schimbe atitudinea lumii despre muzica timpului. Datorită lor, muzica rock a ”coborât” foarte repede de pe scenă în mijlocul mulțimilor, iar la rândul său, jazz-ul a fuzionat (pe alocuri) cu rockul într-o nouă lume, pe care iubitorii de muzică bună o recunosc sub numele de fusion.

Pe 13 noiembrie 2019, la Teatrul ACT, trioul Natsis – Flautistu – Popescu vor ”fuziona” spontant improvizațiile și progresiile melodice, într-o seară de jazz ce se dorește a fi specială și bineînțeles, originală.

Vă așteptăm!

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro.


Comments are closed.