STAGIUNEA DE JAZZ – PAST & PRESENT
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
Sorin Romanescu - chitară, Adrian Flautistu - contrabas, Vlad Popescu - baterie
Durata:
1 h 45 min (fără pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 35 lei
Cat. II - 30 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare spectacol

Din nou jazz pe Calea Victoriei, nr.126, un concert organizat de Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical în cadrul Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act.

Miercuri 12 decembrie 2018, la ora 19,00, trioul Vlad Popescu – baterie, Adrian Mircea Flautistu – contrabas și Sorin Romanescu – chitară propun, sub numele ”Past and present”, o mixtură sonor – timbrală captivantă (”membrane” – contrabas – chitară) a unor standarde importante extrase din Istoriei Jazzului Universal, cu teme semnate de Sorin Romanescu. ”Nardis”, marca Miles Davis, ”Like someone in love” creație a lui Jimmy van Heusen sau ”Windows” – Chick Corea, vor motiva tematica ”Past and present” printr-o conjugare artistică foarte originală, la timpul prezent, a jazzului de altădată. Pe de altă parte, actualul va fi bine evidențiat prin temele ”Close to the path” și ”Nobody’s waltz” ale lui Sorin Romanescu, un insert contemporan menit să echilibreze balansul dintre ”past” și ”present”.

Înregistrarea concertului susținut în 12 decembrie la Teatrul Act poate fi ascultată la Radio România Muzical duminică, 6 ianuarie 2019, de la ora 18,00. Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.

Așadar, miercuri 12 decembrie 2018, Teatrul Act din București este adresa jazzului ieșit din traseul consumerismului de sezon, cu ”leru-i ler” și ”florile dalbe”, un loc unde muzica trecutului poate fi ascultată și trăită la timpul prezent. Fiți cu noi!

Comments are closed.