STAGIUNEA DE JAZZ – POP GOES JAZZ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
Nicu Patoi - chitară, Sebastian Burneci - trompetă, Adrian Mircea Flautistu – acustic & electric bass, Vlad Popescu – baterie
Durata:
1 h 45 min (fără pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 45 lei
Cat. II - 40 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare spectacol

Din nou jazz la Teatrul Act, din seria Stagiunii de Jazz organizate de Radio România Muzical și Corurile și Orchestrele Radio! Concertul va avea loc miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 19.00, în spațiul propice jazzului intim de pe Calea Victorie, nr. 126.

Prezențele chitaristului Nicu Patoi și a trompetistului Sebastian Burneci, alături de doi membrii permanenți ai stagiunii (Adrian Mircea Flautistu – contrabas și Vlad Popescu – baterie), sunt justificate de tema concertului “Pop goes jazz”.

Pentru că ideea ”importului” tematic în jazz din alte perimetre stilistice ale muzicii nu este neapărat nouă, originaliatea concertului vine, mai degrabă, din simultaneitatea stilurilor personale ale protagoniștilor, ansamblate sincron în reformulări constructive ”jazzy” de secol XXI. Excelentul chitarist Nicu Patoi, relevant pentru discursurile sale sonore din rock, blues sau pop, va demostra că acțiunile sale artistice se vor plia în contrapunctul jazz, bine construit de trioul Burneci – Flautistu – Popescu.

Se anunță o seară a alchimiei sonore cu riffurile chitarei electrice completând ermetic soundul jazz în teme precum: “Black hole sun”, o tușă rock-alternativ de ani ’90 tipică americanilor Soundgarden, “Enjoy the Silance” în spiritul curentelor ”depechiste” nouăzeciste sau de ani 2000, ”Human nature” sau ”Stranger in Moscow” în pulsația sunetului Jackson, ”Money” extras din rockul progresiv semnat Pink Floyd sau teme ale ”beatleșilor”, cu ”While My Guitar Gently Weeps”, ce poartă semnătura ”mozartianului” din Liverpool, George Harrison.

Pe Calea Victoriei la nr. 126 – Teatrul ACT, universalitatea aplicării jazzului se cere probată transperat, fără ”mutații” analitice sofisticate, în fața unui public interesat să se edifice ”la propriu”, în privința posibităților multiple și active, ale jazzului contemporan. Vă așteptăm! …

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.


Comments are closed.