STAGIUNEA DE JAZZ – Woody Allen – The magic of film music
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
George Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Vlad Popescu – baterie, Sebastian Burneci – trompetă
Durata:
1 h 45 min (fără pauză)(cu pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 35 lei
Cat. II - 30 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare eveniment

13 decembrie 2017, ora 19,00, Teatrul Act, din București.
Sunt reperele celui de-al treilea concert al Stagiunii de Jazz, organizate de Radio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio. Va fi o seară specială, atipică pentru soundul general urban, (dominat de consumerismul cu ”leru-i ler” și ”floriele dalbe”), căci trioul permanent al stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas și Vlad Popescu – baterie), îl are invitat pe trompetistul Sebastian Burneci, pentru introspecții jazzy, cinefilice.

Woody Allen și jazzul, fie cel personal, fie standardele din ”Great American Songbook”, incluse în soundtrackurile propriilor filme, vor constitui ambinetul sonor al serii, într-o balansare eterogenă despre ”obsesia” regizorului american pentru jazz. Woody este fan înfocat al jazzului încă din adolescență. Și-a schimbat numele (în acte este trecut Allen Stewart Konigsberg), după cel al legendarului clarinetist, compozitor și dirijor de big band, Woody Herman. Woody Allen și trupa sa, New Orleans Jazz Band, pe care a înființat-o în 1970, au concertat pentru o bună perioadă de timp, în fiecare zi de luni, la Hotel Carlyle din Manhattan. Nu exclud și tuneele internaționale, spre exemplu în vara aceasta, cel mai recent succes l-au repurtat la Royal Albert Hall, din Londra.

Pe de altă parte, Woody este foarte riguros în alegerea jazzului pentru filmele sale. Pentru a aduce un plus de coerență peliculelor regizate, încearcă să armonizeze istoria piesei alese cu emoția secvenței din film. Spre exemplu, ”Manhattan”, din 1979, unde Allen reglează foarte fin, contrapunctul dintre muzica lui Gershwin și discuțiile intelectuale ale personajelor sale. 20 de ani mai târziu, Woody definitiva ”Sweet and Lowdown”. Aici, Allen se axează pe legătura puternică dintre muzică și imagine, pentru o povestea pseudo-biografică despre talent și geniu, cu un personaj inventat, pe nume Emmet Ray.

Woody Allen – The magic of film music”, doar la Teatrul Act, pe 13 decembrie 2017, ora 19,00. Se vorbește și se cântă despre jazzul lui Woody Allen, într-un sound divers stilistic, în armonii și istorii fermecătoare. Fiți cu noi!…
Cristi Marica

Comments are closed.