STAGIUNEA DE JAZZ – YEARS AFTER PETRUCCIANI
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
George Natsis - pian, Adrian Flautistu - contrabas, Vlad Popescu - baterie
Durata:
1 h 45 min (fără pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 45 lei
Cat. II - 40 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare spectacol

Sub semnul continuităţii retrospective, un nou „Act-Jazz” al Stagiunii de Jazz organizate de Radio România Muzical în coproducţie cu Orchestrele și Corurile Radio şi Teatrul Act se va consuma pe 5 februarie 2020, la ora 19,00, în deja obişnuita ambianţă nonconformistă de pe Calea Victoriei nr.126. George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas și Vlad Popescu – baterie se reîntâlnesc în sala Teatrului Act pentru a face un recurs muzical la memorie.

„Years after Petrucciani” nu este doar o procedură de manifestare standard, nici o pledoarie pentru o cauză de tipul unui reflex deja condiţionat şi declanşat la începutul fiecărui an calendaristic (în ianuarie s-au implinit 16 ani de la moartea lui Petrucciani), ci o multiplă conştientizare artistică a trioului stagiunii, bine motivată şi, desigur, motivantă pentru public.

Întreaga viaţă a lui Petrucciani, extrem de intensă artistic, a fost contrabalansată de un soi de intimitate maladivă (osteogenesis imperfecta) ce i-a grăbit trecerea în eternitate la doar 35 de ani. A ales să-şi asume propriul destin sortit jazzului cu o generozitate originală, poate chiar singulară, menită doar geniilor precoce. De la vârsta când unii abia desluşesc sensurile basmelor s-a declanşat, spectaculos şi suprasaturat, startul maturităţii lui Michel, o maturitate continuă decelată perpetuu spre perfecţionism. În arta lui s-a simţit întotdeauna fundamentul literaturii clasice pentru pian, chiar dacă revelaţia artistică timpurie, „explodată” în acordurile lui „Sir Duke”, avea să-i limpezească perspectiva itinerantă. La final, amprenta şi-a câştigat unicitatea sub numele Michel Petrucciani.

Pe lângă cele 29 de producţii discografice, cărora li se mai adaugă încă 3 postume, emoţia sonoră se resimte profund şi în propria noastră rezonanţă interioară, pentru că aici, la Bucureşti, „cântecul de lebădă” al muzicianului a răsunat sub cupola Ateneului Român în decembrie 1998.

Tocmai de aceea constanta Stagiunilor de Jazz susţinute la Teatrul Act se trasează, şi în acest an, sub acelaşi nume, „Years after Petrucciani”, pe 5 februarie 2020, la ora 19.00, ca un ”remember” necesar istoriei jazzului de pretutindeni.

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro.


Comments are closed.