STAGIUNEA DE JAZZ – “YEARS AFTER PETRUCCIANI”
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
George Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Vlad Popescu – baterie
Durata:
1 h 45 min (fără pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 35 lei
Cat. II - 30 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare eveniment

Primul concert din anul 2017 al Stagiunii de Jazz, organizate de Radio România Cultural şi Orchestrele si Corurile Radio Romania, stagiune concepută la iniţiativa bateristului Vlad Popescu, va avea loc miercuri, 15 februarie, la ora 19,00, în deja familiarul şi originalul spaţiu al Teatrului Act din Bucureşti. Trio-ul permanent al stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie) va opta pentru o nouă expunere sonoră dedicată lui Michel Petrucciani.

Este o abordare obiectivă şi bine venită din partea protagoniştilor, pentru că unicitatea stilului Petrucciani s-a clădit în timp, fie pe fundamentul literaturii clasice pentru pian, fie pe continuitatea timpuriei revelaţii „jazzy” definite în acordurile lui „Sir Duke”. Conceptual, scurta dar intensa viaţă artistică a lui Petrucciani (a trecut în eternitate pe 6 ianuarie 1999 din cauza maladiei „osteogenesis imperfecta”) s-a balansat echilibrat şi intenţionat între „clasic” şi „jazz”. Acesta este reperul trioul stagiunii, care şi-a pornit propriul demers instrumental cu scopul de a evidenţia o parte a esenţei muzicii lui Petrucciani.

Pe lângă cele 29 de producţii discografice, cărora li se mai adaugă încă 3 postume, emoţia sonoră se resimte profund şi în propria noastră rezonanţă interioară, pentru că aici, la Bucureşti, „cântecul de lebădă” al muzicianului a răsunat sub cupola Ateneului Român în decembrie 1998. Tocmai de aceea constanta Stagiunilor de Jazz susţinute la Teatrul Act se trasează, şi în acest an, sub acelaşi nume, „Years of Petrucciani”, pe 15 februarie 2017, la ora 19.00, ca un ”remember” necesar istoriei jazzului de pretutindeni.

Comments are closed.