STAGIUNEA DE JAZZ – “YEARS AFTER PETRUCCIANI”
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
George Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Vlad Popescu – baterie
Durata:
1 h 45 min (fără pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 35 lei
Cat. II - 30 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare eveniment

Primul concert din anul 2018 al Stagiunii de Jazz, organizată de Radio România Cultural şi Corurile și Orchestrele Radio, stagiune concepută la iniţiativa bateristului Vlad Popescu, va avea loc marți, 13 februarie, la ora19,00, în originalul spaţiu al Teatrului ACT din Bucureşti. Trio-ul permanent al stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie) va opta pentru o nouă expunere sonoră dedicată lui Michel Petrucciani.

Este o abordare obiectivă şi bine venită din partea protagoniştilor, pentru că unicitatea stilului Petrucciani s-a clădit în timp, fie pe fundamentul literaturii clasice pentru pian, fie pe continuitatea timpuriei revelaţii „jazzy” definite în acordurile lui „Sir Duke”. Conceptual, scurta dar intensa viaţă artistică a lui Petrucciani (a trecut în eternitate pe 6 ianuarie 1999 din cauza maladiei „osteogenesis imperfecta”) s-a balansat echilibrat şi intenţionat între „clasic” şi „jazz”. De la acest aspect trioul stagiunii şi-a pornit propriul demers instrumental cu scopul de a evidenţia o parte a esenţei muzicii lui Petrucciani.

„Years after Petrucciani” este o constantă a Stagiunilor de Jazz organizate de Radio România Cultural şi Orchestrele și Corurile Radio susţinute la Teatrul Act.

Aşadar, vă aşteptăm marți, 13 februarie 2018, la ora 19,00, pe Calea Victoriei nr. 126, la o nouă pledoarie de tip „remember Michel Petrucciani”.
Cristi Marica

Comments are closed.