Asociația Culturală Act prezintă Școala de bine.

Școala de bine este un proiect derulat de către Asociația Culturală Act și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Prin intermediul Școlii de bine, ne-am propus să promovăm importanța educației culturale în rândul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9-19 ani.

Credem în importanța unei dimensiuni culturale în educație și dezvoltare. Astfel, arta, dincolo de dimensiunea estetică, are aplicații concrete în dezvoltarea inteligenței emoționale, a capacității de problem solving, stimularea creativității, contribuind la o viață echilibrată. Teatrul, practicat, poate conduce la dezinhibare și la dezvoltarea abilităților sociale, dansul este o formă de libertate și expresivitate care, practicat în mod curent, îmbunătățește starea emoțională și fizică, scriererea și comunicarea pot fi utilizate ca o formă de terapie și de identificare a soluțiilor la diverse probleme de viață.

Dorim astfel ca prin seria de ateliere realizate în cadrul Școlii de bine, să împrietenim participanții cu diverse modalități de expresie artistică, oferindu-le un instrumentar pe care să îl poată utiliza la nevoie. La Școala de bine, cu ajutorul atelierelor creative vom învăța:

  • să ne raportăm la exemple concrete în care arta și cultura ne pot fi de un folos real, de la de ce este important să simțim ca suntem înțeleși, de ce cărțile sunt cele mai bune resurse pentru problemele noastre;
  • despre cum scrisul ne poate ajuta să ieșim din impas, să luăm decizii;
  • cum și de ce dansul ne face mai fericiți și de ce este important să avem obișnuința lucrurilor mici care produc bucurie și cum ne putem face viața mai frumoasă zi de zi;
  • cum teatrul ne poate ajuta să râmânem calmi, să socializăm mai mult, să fim mai toleranți și bogați în idei și experiențe.

www.instaredebine.ro