STAGIUNEA DE JAZZ – „Joy of Life”
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Distribuţie:
Petrică Andrei - pian, Adrian Flautistu - contrabas, Vlad Popescu - baterie
Durata:
1 h 20 min (fără pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 45 lei
Cat. II - 40 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare spectacol

Din nou jazz la Teatrul Act, unde Stagiunea de Jazz organizată de Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical, continuă cu un nou concert pe 11 martie 2020, la ora 19,00. Dedicat doamnelor și domnișoarelor, evenimentul reunește trioul Petrică Andrei – pian, Vlad Popescu – baterie și Adrian Mircea Flautistu – bas, pentru tema ”Joy of life”.

Este un proiect a cărui calitate a fost ”testată” de mai mulți ani în fața publicului european, căci Institutul Cultural Român l-a inclus în programele sale internaționale. Versiunea din concertul de la Sala Radio a fost încastrată pe disc, un gest concret pentru tezaurizarea acestei producții de înaltă calitate artistică. Tandemul Petrică Andrei – Vlad Popescu este punctul fix al proiectului, basiști precum Decebal Bădilă (prezent și în versiunea pe disc), Olivier Gatto sau Michael Aker completând formula de trio în concerte.

Va fi un setlist itinerant, alcătuit din creații semnate Petrică Andrei, Bud Powell, Chico Buarque sau Ralph Rainger. Playlistul este un mix între compozițiile contemporane și cele ”clasice” ale jazzului, de ce nu, o cheie variată stilistic pe care cei trei muzicieni știu să o manevreze cu măiestrie și cu un special tact pedagogic. Sunt trei artiști ale căror valențe profesionale nu pot fi ancorate în spațiul periferic al jazzului autohton.

Petrică Andrei a acumulat mai bine de două decenii de acțiuni artistice, menite să-l situeze în zona rarefiată a pianiștilor originali. Compozitor și instrumentist ”pasional”, Petrică Andrei, un dibace al claviaturii, nu a intenționat niciodată în fața publicului să țină în secret tainele muzicii.

Prezența lui în concertul din 11 martie 2020 nu este întâmplătoare, căci cei doi membrii permanenți ai stagiunii, Popescu – Flautistu, au ținut ca în luna lui ”mărțișor”, ”sinceritatea” artistică să fie ireproșabile în fața ”eternului feminin”.

Așadar, pe 11 martie, la ora 19,00, jazzul va fi ”declinat” sonor în pulsațiile temei consonate venirii primăverii, ”Joy of life”.

Fiți cu noi!

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.


Comments are closed.